Speelgoedbank Venray

In het bestuursjaar 2015-2016 hebben wij ons ingezet voor de Speelgoedbank Venray. 

 

Speelgoedbank_logoSpeelgoedbank Venray is een goed doel dat volledig aansluit bij ‘Serving the children of the world’, het motto van Kiwanis. Het is mooi dat wij als Rooyse Ladies aan zo’n mooi goed doel een bijdrage kunnen leveren. Dit zullen we doen door opbrengst van de nog te bepalen activiteiten, te doneren. Wij zullen op niet al te lange termijn onze activiteiten en data bekendmaken.

Wil jij meer weten van de Speelgoedbank Venray, lees dan onderstaande toelichting door.

Ieder kind heeft het recht om te spelen

In Venray zijn er veel huishoudens die de grootste moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Hun inkomen is weggevallen of sterk verminderd door werkloosheid, ziekte, faillissement, scheiding of welke reden dan ook. Ook zijn er gezinnen die al jaren leven op een laag inkomen waardoor reserves uitgeput raken. En ook al proberen de ouders te redden wat er te redden valt, de kinderen worden kind van de rekening: er is geen geld voor nieuwe kleding, niet voor uitstapjes, niet voor de sportclub en zeker niet voor speelgoed.
Voor kinderen is spelen echter belangrijk. Spelen speelt een belangrijke en soms onderschatte rol in de ontwikkeling van een kind.

Ook een cadeautje of verrassing op zijn tijd is een belangrijke blijk van waardering en liefde voor een kind. Speelgoed is dus geen luxe. Naast de basisbehoeften van een thuis, eten en kleding vormt speelgoed een belangrijke functie in het gezond en evenwichtig opgroeien van een kind. Vanuit die maatschappelijke en sociale noodzaak hebben wij het initiatief genomen om Speelgoedbank Venray op te richten.

Vraag en aanbod

De Speelgoedbank Venray heeft vastgesteld dat er gezinnen zijn die speelgoed over hebben of waar de kinderen uit zijn gegroeid. Deze gezinnen willen graag dit speelgoed goed hergebruikt zien, maar op dit moment is er geen plek in Venray waar dit wordt ingezameld. Speelgoedbank Venray is bij diverse Speelgoedbanken wezen kijken, en het blijkt dat er gebruikt speelgoed in overvloed is.

Speelgoedbank Venray brengt vraag en aanbod bij elkaar brengen. Zij willen goed herbruikbaar speelgoed inzamelen en doorgeven aan kinderen van ouders die door economische omstandigheden dit nu niet kunnen betalen.
Daarnaast willen zij ouders stimuleren om met hun kinderen te spelen. Spelen is goed voor de ontwikkeling van de motoriek, goed voor de cognitieve en sociale ontwikkeling.

Meer weten over Speelgoedbank Venray? Kijk op de website.

Nieuws & Activiteiten

Succesvolle lancering kookboek

Na een jaar hard werken, is op 8 oktober 2022 het kookboek ‘Venrayse Favorieten’ op feestelijke wijze gelanceerd in de schouwburg van Venray. Hartstikke…

Lees meer

Roefeldag 2023 weer een groot succes!

5e Roefeldag laat kinderen ontdekken, beleven en genieten!  Vrijdag 16 juni was het weer Roefeldag in Venray voor basisschoolleerlingen. Samen met Stichting Primair…

Lees meer

Kunstwerk voor kinderen in Odapark

Samen met PLUS Guido van Dijck hebben de Rooyse Ladies een nieuw kookboek samengesteld. In dit kookboek ‘Venrayse Favorieten’ zijn 60 recepten opgenomen…

Lees meer

Sponsoren