Goede doelen

Goede doelen

In de loop der jaren hebben de Rooyse Ladies al meerdere goede doelen in en rondom Venray maar ook landelijk gesteund. Denk daarbij bijv. aan de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (www.vokk.nl), Stop Tetanus, de lokale carnavalsvereniging voor kinderen De Hazekeutel, het IVN Geijsteren-Venray, kinderhospice De Glind, Kindervakantiewerk Venray, Koninklijke Harmonie Euterpe, speciaalonderwijs Focus Venray en als laatste projecten de Speelgoedbank in Venray en de Sinterklaasbank Noord-Limburg.

Dankzij het organiseren van activiteiten waaraan veel mensen deelgenomen hebben en we sponsoring hebben mogen ontvangen van lokale bedrijven, hebben we veel kinderen in de regio kunnen ondersteunen. En daar doen we het voor! Voor de blijde gezichtjes!

Dit jaar zetten we ons in voor de Stichting Het Vergeten Kind. 

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld horen; maar helaas geldt dit niet voor alle kinderen in ons land.

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten helaas diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en waar ze ook niets aan kunnen veranderen. Maar waar ze wel de dupe van zijn. Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders zetten kinderen volledig klem. Ze raken eenzaam en geïsoleerd.

Daarom hebben wij gekozen voor Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn. Ze geven hun een stem en vertellen hun verhaal, zodat ze niet vergeten worden. De stichting doet hun best om de situatie van deze kinderen te verbeteren. Ze doen dit bijv. het organiseren van “heppie” weekendjes weg of vakanties voor kinderen van 6 t/m 18 jaar, maar ook in het helpen in de talentontwikkeling van de kinderen zelf en het verbeteren van leefomgevingen. Daar willen de Rooyse Ladies graag bij helpen!

Speelgoedbank Venray

In het bestuursjaar 2015-2016 hebben wij ons ingezet voor de Speelgoedbank Venray. 

Sinterklaasbank Venray

Sinterklaas… een prachtige traditie en voor kinderen een van de mooiste dagen van het jaar. De maan schijnt door de bomen. Vol verwachting kloppen de hartjes. Zal de goede Sint wel komen?

Nieuws & Activiteiten

Kunstwerk voor kinderen in Odapark

Samen met PLUS Guido van Dijck gaan de Rooyse Ladies een nieuw kookboek samenstellen. In dit kookboek ‘Venrayse Favorieten’ verschijnen recepten van allerlei…

Lees meer

Sponsorproject Het Vergeten Kind

Dit jaar heeft Kiwanis Club de Rooyse Ladies de Stichting Het Vergeten Kind als sponsorproject gekozen. Onderstaand tref je informatie aan over onze…

Lees meer

Helaas geen Roefeldag 2021

Helaas konden wij onze vijfde editie van de Roefeldag in 2020 en in 2021 niet organiseren vanwege de coronacrisis. Maar we staan klaar…

Lees meer

Sponsoren