Goede doelen

Het Vergeten Kind

Samen met Kiwanis Nederland, hebben de Rooyse Ladies zich ook ingezet voor Het Vergeten Kind

In de loop der jaren hebben de Rooyse Ladies al meerdere goede doelen in en rondom Venray maar ook landelijk gesteund. Denk daarbij bijv. aan de Stichting Het Vergeten Kind, Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (www.vokk.nl), Stop Tetanus, de lokale carnavalsvereniging voor kinderen De Hazekeutel, het IVN Geijsteren-Venray, kinderhospice De Glind, Kindervakantiewerk Venray, Koninklijke Harmonie Euterpe, speciaalonderwijs Focus Venray en als laatste projecten de Speelgoedbank in Venray en de Sinterklaasbank Noord-Limburg.

Dankzij het organiseren van activiteiten waaraan veel mensen deelgenomen hebben en we sponsoring hebben mogen ontvangen van lokale bedrijven, hebben we veel kinderen in de regio kunnen ondersteunen. En daar doen we het voor! Voor de blijde gezichtjes!

Dit jaar zetten we ons in voor het speel-kunstwerk in het Odapark in Venray

Met de verkoop van het kookboek ‘Venrayse Favorieten’  willen wij een mooi bedrag ophalen voor het goede doel. Wij hebben gekozen voor een speel-kunstwerk in het Odapark dat gemaakt gaat worden voor en door kinderen uit de gemeente Venray.

Kunstenaars Krista Smulders (Venray, 1988) en Michiel Ubels (Beuningen, 1989) zijn gevraagd dit kunstwerk voor het Odapark te ontwikkelen. Het wordt een kunstwerk speciaal voor kinderen dat niet alleen is om naar te kijken maar waar ook mee gespeeld kan worden.
Vanaf het voorjaar van 2021 hebben al veel Venrayse kinderen hun input hieraan gegeven door helemaal los te gaan in hun verbeelding met als resultaat een berg aan ideeën! In een serie workshops gaan de kunstenaars Krista en Michiel de komende periode samen met schoolklassen aan de slag om de plannen verder uit te werken tot een ontwerp dat gebouwd kan worden in het Odapark. De planning is om dit speel-kunstwerk in het voorjaar van 2023 te realiseren.

Via social media volgen we samen met jou de ontwikkelingen van dit speel-kunstwerk.

Wil je een bijdrage leveren aan dit project? Je kunt het kookboek Venrayse Favorieten kopen bij Roojboek in Venray.

Speelgoedbank Venray

In het bestuursjaar 2015-2016 hebben wij ons ingezet voor de Speelgoedbank Venray. 

Sinterklaasbank Venray

Sinterklaas… een prachtige traditie en voor kinderen een van de mooiste dagen van het jaar. De maan schijnt door de bomen. Vol verwachting kloppen de hartjes. Zal de goede Sint wel komen?

Nieuws & Activiteiten

Balans en balanceren - thema 2023-2024

Balans en balanceren   Wij hebben het afgelopen jaar een heel mooi bedrag mogen geven aan het Odapark in Venray. In dit mooie…

Lees meer

Succesvolle lancering kookboek

Na een jaar hard werken, is op 8 oktober 2022 het kookboek ‘Venrayse Favorieten’ op feestelijke wijze gelanceerd in de schouwburg van Venray. Hartstikke…

Lees meer

Roefeldag 2023 weer een groot succes!

5e Roefeldag laat kinderen ontdekken, beleven en genieten!  Vrijdag 16 juni was het weer Roefeldag in Venray voor basisschoolleerlingen. Samen met Stichting Primair…

Lees meer

Sponsoren