Vol trots samen vooruit! – thema 2019-2020

In 2019 nam Delene van Helmond - van den Munckhof na ruim 12 jaar het stokje als President over. Het was een jaar waar vol enthousiasme aan gestart werd, maar die vanwege het coronavirus heel anders verliep. Naast alle activeiten was het ook een jaar waar we aandacht aan onze eigen club mochten geven; verbinding!

Het thema voor het bestuursjaar 2019-2020 was dan ook… Vol trots samen vooruit!

Want dat is wat we moeten en kunnen! Al meer dan 15 jaar hebben we dat als club ook al bewezen. We mogen met z’n allen super trots zijn op hetgeen we allemaal al gerealiseerd hebben in de afgelopen jaren. En we zijn nog lang niet klaar… samen iets goeds doen voor de kinderen in de wereld en in onze omgeving, daar gaan we voor.

Het thema is gesymboliseerd in een roodborstje.
Buiten het feit dat veel mensen wel iets met een vogeltje hebben, heeft een roodborstje ook een aantal betekenissen, zoals:

Dapper steekt het zijn rode borst vooruit en kijkt helder de wereld in. Uit de overlevering wordt gezegd dat het ooit geraakt is in het hart, waardoor bloed zijn borst rood gekleurd heeft. Toch is het er niet minder vrolijk onder en verspreid het liefde en zorgzaamheid in de soms zo kleurloze wereld. Niet voor niets heeft zijn rode borst de vorm van een hart. En dat is wat wij uiteindelijk ook doen samen… met een goed hart samen goede mooie dingen realiseren.

Ieder van ons is zo’n roodborstje… (een Rooyse Lady) we zetten ons in voor de groep en gaan mooie verbindingen aan. Iedereen draagt haar steentje bij vanuit haar eigen hart. Daarnaast zingt ieder vogeltje zijn eigen lied; oftewel elk vogeltje zingt zoals ie gebekt is… met andere woorden iedereen is uniek! Ieder van ons heeft haar eigen lied en “zangkwaliteiten” en door samen deze kwaliteiten te bundelen kunnen we samen opnieuw hele mooie nieuwe dingen realiseren.


De Rooyse Ladies laten vol trots zien waar ze voor staan en zetten zich daar samen graag voor in. Daar gaan we voor. Vol trots samen vooruit!

Op een mooi bestuursjaar!

logo delene

Ontwerp logo: Delene
Idee roodborstje: Keper Ontwerp / het roodborstje in Friesland

Kunstwerk voor kinderen in Odapark

Samen met PLUS Guido van Dijck gaan de Rooyse Ladies een nieuw kookboek samenstellen. In dit kookboek ‘Venrayse Favorieten’ verschijnen recepten van allerlei…

Lees meer

Sponsorproject Het Vergeten Kind

Dit jaar heeft Kiwanis Club de Rooyse Ladies de Stichting Het Vergeten Kind als sponsorproject gekozen. Onderstaand tref je informatie aan over onze…

Lees meer

Helaas geen Roefeldag 2021

Helaas konden wij onze vijfde editie van de Roefeldag in 2020 en in 2021 niet organiseren vanwege de coronacrisis. Maar we staan klaar…

Lees meer

Sponsoren